Reseptin uusiminen

Jos käyt säännöllisesti lääkärissä (vähintään kerran vuodessa), mutta reseptejä pitää uusia lääkärikäyntien välissä, voit lähettää reseptit uusittaviksi kauttamme.

Sähköisen reseptin uusinta onnistuu meiltä kaikkiin niihin terveydenhuollon toimipisteisiin, jotka ovat ilmoittaneet ottavansa  vastaan sähköisiä uusintapyyntöjä.

Lähetä lääkemääräyksesi uudistettaviksi  hyvissä ajoin ennen kuin lääkkeet ovat loppuneet, jotta lääkäri ehtii käsitellä uusimispyynnön ajallaan. Sähköisen reseptin (eResepti) uudistamisessa lääkärillä on aikaa toimia 8 vrk pyynnön jättämisestä, eikä apteekki voi tätä nopeuttaa.

Kaikkia reseptejä ei voida uusia apteekin kautta. Mikäli reseptisi koskee antibioottikuureja tai huumausaineeksi luettavia kipulääkkeitä, ota yhteyttä suoraan hoitavaan yksikköön.

Tietosuojasyistä Oriveden apteekki ei vastaa puhelimella tehtyihin tiedusteluihin sähköisistä resepteistä. Mikäli haluat tietää, onko eReseptisi voimassa, voit tarkistaa asian kirjautumalla osoitteeseen www.omakanta.fi (palvelu vaatii henkilökohtaiset nettipankkitunnukset) tai ota yhteyttä reseptin määränneeseen terveydenhuollon toimipisteeseen.